Reabilitate conducte prin cămășuire cu liner sau torcretare

Reabilitarea conductelor fără săpătură se realizează prin cămășuirea conductelor, prin torcretare sau prin metoda CIPP, prin cămășuire cu UV liner, iar întărirea se va face cu un tren de lumini UV. Torcretarea este un procedeu de pulverizare a betonului cu presiune, acesta devenind mult mai compact și impermeabil.
Este o soluție excelentă de reabilitare, fără săpătura conductelor de apă sau a celor tehnologice din industrie, unde sunt și racorduri laterale. Reabilitarea prin cămășuire cu UV liner, prin metoda CIPP (cured-in-place-pipe), se efectuează prin introducerea unui liner din fibră de sticlă, impregnat cu rășinile care se potrivesc mediului de lucru a conductei.
Acest liner se instalează ușor și rapid în conducta ce necesită reabilitare, este umflat cu aer comprimat, până ajunge la imitarea conductei-mamă, fiind, mai apoi, introdus un tren de lumini cu lămpi UV care vor întări materialul. Această tehnologie se poate folosi pentru conducte circulare sau ovoidale cu dimensiuni de până la 1600 mm.